„АКВАРЕЛи“ на стените на „Таралеж“

На изложба под надслов „АКВАРЕЛи” стана домакин Клуб за културни инициативи „Таралеж” снощи. Експозицията обединяваше работи на седем млади български художници, използвали или използващи в момента специфичната художествена техника.

This slideshow requires JavaScript.

На стените на галерията бяха представени произведения на Гълъбин Христов, Дамян Бумбалов, Калин Диловски, Месрур Сабит, Румен Димитров и Тодор Овчаров. Художниците посветиха събитието на паметта на своя приятел и колега Чавдар Чакъров (1977 – 2005), напуснал света твърде рано. Две негови творби също бяха представени на най-видното място в Клуб за културни инициативи „Таралеж” и привлякоха вниманието на десетките посетители с изящната си техника и впечатляваща дълбочина.

Всички участници в изложбата са възпитаници на Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Макар и да живеят в различни части на България, те намират време поне веднъж годишно да се съберат в старата столица, за да си припомнят студентските си години, да обменят впечатления и опит, но, разбира се, най-вече за да се позабавляват!

В следващите няколко дни ще публикуваме интервюта с някои от художниците, включили се в изложба „АКВАРЕЛи”.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s