Трима художници откриват изложба в клуб „Таралеж“ като част от инициативата „8х3“

Графична изложба на Милен Джановски, Онниг Каранфилян и Емануела Ковач ще бъде открита в 18:00 часа днес, 26 септември, в арт клуб „Таралеж” на Самоводската чаршия. Културното събитие се реализира като част от проекта „8х3”, който продължава до края на месеца.

Идеен двигател на инициативата е регионалното представителство на Съюза на българските художници във Велико Търново. Основната цел на проекта е осъществяването на осем артистични изяви в старата столица. Точно толкова великотърновски художници ще поканят по двама свои колеги от други части на България, за да представят творчеството си заедно. Съвместните експозиции ще бъдат открити в различни части на града – Аулата на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, Изложбени зали „Рафаел Михайлов”, хан „Хаджи Николи”, ателие-галерия „Артрай”, както, разбира се, и в клуба за културни инициативи „Таралеж”.

В споменатите оазиси на изкуството, както и в прилежащите им пространства, любителите на културата ще могат да се насладят на различни изложби, пърформанси и арт акции. Организаторите са предвидили и кръгли маси, на които авторите на проектите да могат да представят идеите си и да осъществят обратна връзка с „потребителите” на изкуството, което създават.

Инициаторите на проекта „8х3” са си поставили амбициозната цел да провокират великотърновската общественост от естетическа гледна точка. Техният стремеж е да създадат условия за провеждането на дискусии и социално ангажиран диалог относно ролята на културния живот в ежедневието на старата столица и съвремието ни като цяло.

Неразделна част от идеята е градската среда да се насити с артистичен дух, а жителите и гостите на Велико Търново да получат възможност да осъществят непосредствен контакт с изкуството и неговите носители. Арт клуб „Таралеж” ви кани да се включите в реализацията на инициативата и да допринесете с хрумванията и позициите си за развитието на изкуството в града ни. Или просто да се вдъхновите и позабавлявате заедно с нас…

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s